Wij verwelkomen dr. Strickaert als pneumoloog op onze afdeling!

Op 1 juli vervoegde ik als pneumoloog de associatie Inwendige Ziekten van het az Glorieux.

In 2001 studeerde ik af als arts aan de Universiteit van Gent. Na een specialisatie in de pneumologie startte ik mijn werkzaamheden als pneumoloog in het ASZ campus Geraardsbergen van 2007 tot 2017 binnen een associatie pneumo-geriatrie. Ik heb altijd gewerkt als algemeen pneumoloog, doch mijn interesse binnen de pneumologie ging uit naar oncologie. In 2014 kreeg ik mijn erkenning bijzondere beroepstitel in pneumologie en oncologie.
Vanaf 1 januari 2017 werd de associatie Pneumo-Geriatrie ontbonden, enerzijds om de dienst Pneumologie uit te bouwen, anderzijds in het kader van de nieuwe visie binnen het ASZ om campusoverschrijdend te werken. Van 2017 tot 2022 werkte ik dus binnen de associatie Pneumologie met mijn collega dr. B. De Saedeleer. Samen hadden we een mooie dienst Pneumologie uitgebouwd. Wel met een zware wachtbelasting van 1 op 2 met hierdoor voor mij toch zeer beperkt sociaal leven. Ook de campusoverschrijdende werking kwam maar niet in orde. Dan kwam de COVID pandemie,… een hele zware periode. 
In februari 2021 was er nog steeds geen zicht op campusoverschrijdende samenwerking voor de dienst Pneumologie. Ik werd steeds ongelukkiger binnen het ASZ. Ik was op de hoogte van openstaande vacatures in omliggende ziekenhuizen doch durfde de stap zelf niet te zetten. Ik werkte graag op de campus Geraardsbergen. Gelukkig kwam ik tijdens deze periode in contact met dr. Lyssa Van de Ginste, toen assistent nefrologie. Ze kwam ons helpen op de Covid dienst in Geraardsbergen. Haar partner bleek dr. Hill te zijn. Hij contacteerde me i.v.m. de openstaande vacature in Ronse. En zo ging de bal aan het rollen.

Het was voor mij geen gemakkelijke beslissing, maar uiteindelijk heb ik eind juni 2021 toch besloten om de sprong te wagen en een nieuwe start te nemen in het az Glorieux binnen de associatie Inwendige Ziekten. Na een opzegtermijn van 1 jaar kon ik dus op 1 juli 2022 starten. 
Ik ben enorm gecharmeerd door de vriendelijkheid en collegialiteit van alle collega’s en personeel. Ik hoop dan ook mijn plaats te kunnen vinden in het ziekenhuis en samen met jullie de beste zorg aan de patiënten te kunnen bieden.

Ik kijk ernaar uit om met jullie samen te werken.