Consultaties

U komt op consultatie als nieuwe patiënt of omwille van opvolging van uw gezondheidstoestand. De consultaties gaan door op 2 mogelijke locaties: az Glorieux of Medisch centrum Opbrakel

Bij een consultatie in het ziekenhuis mag u zich aanmelden met uw identiteitskaart aan de automaten aan de receptie. Na correcte inschrijving, meldt u zich aan het secretariaat inwendige ziekten op het gelijkvloers, secretariaat nr. 6 (opgelet: ingang ziekenhuis is op niveau -2).

Bij een consultatie in het Medisch Centrum Opbrakel mag u zich gewoon aanmelden aan het secretariaat.

Als de huisarts u heeft doorverwezen, heeft u vaak een verwijsbriefje gekregen. Deze brief en eventuele resultaten van bloed en/of radiologie mag u aan de dokter zelf afgeven.

Het is belangrijk dat de arts uw correcte medicatie kent. Gelieve uw thuismedicatie te noteren en deze lijst mee te brengen naar de raadpleging.


Een consultatie verloopt als volgt:

Een gewone raadpleging duurt gemiddeld een half uur. Het is echter mogelijk dat de arts beslist om op moment van de raadpleging, aanvullende onderzoeken uit te voeren of te laten uitvoeren. Dit wordt met u besproken tijdens de raadpleging. Voor onderzoeken die niet op dezelfde dag kunnen doorgaan, wordt een afspraak gemaakt via het secretariaat.

De betaling van de raadpleging (al dan niet in combinatie met technische onderzoeken) gebeurt via bancontact/creditcard aan het secretariaat. Wij rekenen echter enkel het remgeld aan.

Mogen wij u vragen ons minstens 24uur voor de afspraak te verwittigen indien u niet aanwezig kan zijn? In geval u een geplande afspraak niet nakomt en niet tijdig annuleert, zal een schadevergoeding van 15€ aangerekend worden.

Alle artsen zijn geconventioneerd en werken volgens de officiële RIZIV- tarieven.