We verwelkomen dr. Alexander Salembier op onze dienst als klinisch hematoloog

Op 1 augustus 2020 vervoeg ik als klinisch hematoloog de staf inwendige geneeskunde in het az Glorieux Ronse, nadat ik reeds gedurende de laatste 2 maanden van mijn opleiding op maandag in het ziekenhuis actief was in navolging van dr. De Vriendt. 

Na het afronden van mijn studies geneeskunde aan de KULAK en later aan de KU Leuven (2014) begon ik mijn specialisatie inwendige geneeskunde in het az Glorieux in Ronse. Ik leerde er een aangenaam en gedreven artsenkorps kennen met een nauw contact met zowel patiënten als huisartsen. De volgende jaren brachten mij nog in AZ Groeninge in Kortrijk en enkele jaren in mijn alma mater UZ Leuven, waar ik voor een verdieping in de hematologie koos. Toen duidelijk werd dat ik in Ronse aan de slag zou gaan, kreeg ik bovendien de kans om de laatste zeven maanden van mijn opleiding te voltooien in het UZ Gent. In 2020 resulteerde dit werk uiteindelijk in mijn erkenning als algemeen internist met bijzondere bekwaming in de klinische hematologie. 

Het doel van mijn activiteit is om op regionaal niveau, bijgestaan door jullie en mijn collega’s oncologen en de staf inwendige geneeskunde in het algemeen, een vlot bereikbare, brede en actuele hematologische zorg te kunnen aanbieden. Door mijn verdere werk als consulent in het UZ Gent blijf ik bovendien een fysieke link houden met de universitaire expertise om zo ook voor de meer complexe casussen een zorg op maat te kunnen aanbieden. Hierbij denk ik dan ook aan een vlotte toegang tot nieuwe medicatie in klinische studies en de mogelijkheid om na intensieve therapieën zoals autologe stamceltransplantatie in UZ Gent opnieuw in de vertrouwde omgeving van de Vlaamse Ardennen te kunnen opgevolgd worden. 

Ik ben elke maandag, woensdag en vrijdagvoormiddag bereikbaar in het az Glorieux, zowel in de dagkliniek als op consultatie inwendige ziekten.