Voorstelling: dr. Ciel De Vriendt

Ik ben Dr. Ciel De Vriendt, nieuwe consulent arts hematologie in het az Glorieux sinds maart 2018.
Voor mijn hoofdwerkzaamheden ben ik verbonden aan de staf hematologie van het UZGent.Na mijn geneeskundestudie aan de UGent (2011) voltooide ik de specialisatie in de hematologie in het UZGent. Mijn opleidingsjaren inwendige ziekten brach-ten mij ook in het AZ Sint-Jan Brugge en het Sint-Elisabeth Zottegem. Voor mijn Master na Master in de inwendige geneeskunde verdiepte ik mij in de agressieve B-cel lymfomen. Deze vormen ook het onderwerp van mijn doctoraal onderzoek de komende jaren.

In 2017 werd mijn verdieping in het hematologische domein beloond door af te studeren als eerste laureate van de Belgian Hematology Society (BHS) Educational Course. Ik ben lid van de BHS, maar ook van de LYSA (Lymphoma Study Association) en de EHA (European Hema-tology Association).

In het UZGent participeer ik als (sub)investigator mee in klinische studies van fase 1 tem 3. Hierbij specialiseer ik mij in de lymfoproliferatieve aandoeningen.

Ik hoop in samenwerking met jullie en de staf van inwendige geneeskunde az Glorieux, de meest actuele hemato-logische zorg te kunnen aanbieden, en dit in nauwe relatie met het klinisch wetenschappelijk onderzoek van de dienst hematologie UZGent.
Mijn consulentschap in het az Glorieux laat toe om patiënten met een hematologische problematiek in hun nabije omgeving op te volgen.
Bovendien laat de interactie tussen de lokale expertise en deze van de collega hematologen in het UZGent ook toe om de meer complexe casussen inter-disciplinair aan te pakken. Omgekeerd kunnen patiënten posttherapie, zoals een autologe stamceltransplantatie, in hun eigen omgeving van de Vlaamse Ardennen hun verdere opvolging krijgen i.p.v. het UZGent. We zijn ingeschakeld in een gemonitorde peer review voor onze klinische activiteiten. Daardoor kunnen we overleggen met een internationaal netwerk van andere topreferenten (Lymphoma Study Association, European Leukemia Network,…).

Ik ben bereikbaar elke maandag in het az Glorieux, in de dagkliniek en op consultaties inwendige ziekten op het nummer 055/23.36.68.
Met dank voor uw vertrouwen en doorverwijzing. Aarzel niet om mij te contacteren i.v.m. uw patiënt.