Start nieuwe geriater: dokter Barbara Sonneville

In 2013 behaalde ik aan de universiteit van Gent het diploma arts. Tijdens mijn stagejaren werd al snel duidelijk dat ik de uitdaging van inwendige geneeskunde wou aangaan. Na een aantal aangename ervaringen op de dienst geriatrie, besloot ik dat de brede en holistische aanpak, de herhaalde diagnostische uitdaging en de brede waaier aan pathologie mijn toekomst waren.

De geriatrische patiƫnt bestaat niet, telkens weer staan we voor een specifieke diagnostische, therapeutische, sociale of andere uitdaging, en dat maakt onze job zo ongelooflijk boeiend. Samen met mijn collega dr. Kympers wil ik de dienst geriatrie binnen het az Glorieux dan ook verder uitbouwen om te komen tot een uitgebreid en volwaardig geriatrisch zorgprogramma.

Binnen de discipline geriatrie heb ik een bijzondere interesse in infectieziekten, hierover volgde ik een specifiek postgraduaat in Grenoble. Daarnaast werk ik graag aan co-management binnen de geriatrie. De verouderende bevolking maakt een globale geriatrische aanpak binnen het hele ziekenhuis steeds meer noodzakelijk.