Dokter Celine Kympers gestart als nieuwe geriater in ons ziekenhuis!

Op woensdag 02 november 2016 startte ik als geriater in het az Glorieux binnen de Associatie Inwendige Ziekten.

Mijn ouders verhuisden naar Ronse niet lang na mijn geboorte. Op mijn 7 werd Saint-Sauveur onze thuis. Ik bleef echter wel naar school gaan in Ronse. In 2003 startte ik mijn opleiding geneeskunde aan de universiteit van Gent. Ik haalde er mijn diploma arts in 2010, waarna ik mijn opleiding inwendige ziekten startte. Tijdens de daaropvolgende drie jaar werd me duidelijk dat mijn interesse steeds meer naar geriatrie ging. Wat me vnl. aantrok is de verscheidenheid aan pathologieën, het centraal stellen van de patiënt met de holistische benadering alsook het multidisciplinaire samenwerken.

Het was al snel na het behalen van mijn diploma als arts (in 2010) dat ik in contact kwam en bleef met het az Glorieux van Ronse. Daarnaast zijn het ook de mooie jeugdherinneringen en de aanwezigheid van familie en vrienden die voor mij een extra troef waren om terug te keren naar het mooie Vlaamse Ardennen. Op die manier hoop ik toch mijn sociale activiteiten en werk op een gezonde manier te kunnen combineren.
Eén van mijn doelen is het zorgprogramma voor de geriatrische patiënt verder uit te bouwen. Hierbij is multidisciplinariteit wel zeer belangrijk gezien de schat aan extra informatie die de diverse (para)medische disciplines kunnen geven. Ook continuïteit naar huisarts, thuiszorg en woon-zorgcentra is uiteraard binnen deze discipline van niet te onderschatten belang en ook vaak een uitdaging die ik graag samen aanga.