02/12/2019: start dr. Karen Couvreur (medisch oncoloog)

Ik stel mezelf graag even voor:

In 2011 startte ik mijn specialisatie in de interne geneeskunde aan de universiteit Gent. Na drie jaar algemeen interne opleiding koos ik voor de drie jaar durende opleiding als medisch oncoloog. Ik werkte daarbij als assistent twee jaar in het UZ Gent en één jaar in het AZ Sint Lucas in Gent. Ik studeerde af in 2018 en werkte reeds één jaar als medisch oncoloog in het AZ Damiaan in Oostende.

Op wetenschappelijk vlak is medische oncologie een snel veranderende discipline. Zo streven we als team om de beste en meest up-to date behandeling te geven aan onze patiënten gebaseerd op de internationale richtlijnen en in overleg met universitaire centra. Naast de pure medische zorg is het voor mij belangrijk om elke patiënt optimaal te begeleiden in dit complex verhaal. Om dit te realiseren is het essentieel om te werken vanuit een multidisciplinair team van collega artsen, verpleegkundigen, huisartsen en andere medewerkers.

Ik kijk er naar uit om samen te werken met het enthousiaste team artsen van de Associatie Inwendige Geneeskunde en daarnaast ook om samen met mijn sympathieke en gedreven collega medisch oncoloog dr. Van Rycleghem de medische oncologie verder uit te bouwen en nieuwe projecten uit te werken.